Hvordan redde en dårlig hårdag

Høsten er her, noe som bare betyr én ting: Løvemanken på toppen av menneskehodet blir helt umulig å holde styr på. Jeg tipper at jeg ikke er den eneste som våkner opp med babyhår langt ned i panna og floker i bakhodet. Når du videre kler på deg lag på lag med tykke gensere og ull, er det klart at den delen av håret som faktisk så helt ok ut i utgangspunktet ikke skal få slippe billig unna. Poff, manken står til alle kanter av elektrisitet. Hvem av dere elsker fortsatt høsten der og da? Her kommer noen enkle tips for dårlige hårdager som verken krever tid eller penger:

Lag en flette. Eller to. Eller fem om du ønsker. Hvor enkelt er ikke det? Du trenger null stylingredskaper, det tar ca femten sekunder og det kan flettes uansett hvor du er. Har du dårlig tid om morgenen kan en flette derfor lett lages på bussen eller mens du tygger brødskiva. Dessuten ser det dødskult ut! Jeg angrer nesten på at jeg klipte såpass mye av håret mitt for noen uker siden, for nå er det ikke like lett å flette.

Ta på en hatt. Det slår aldri feil! For tiden har jeg helt dilla på hatter i alle slags farger og fasonger. Det skjuler en synlig ettervekst eller en skitten hodebunn lett som bare det, og er i tillegg en stor trend i høst. En hatt er prikken over i'en og hever et antrekk mange hakk! Det er jo ikke akkurat en ulempe, er det vel?

Bare la det være. Se på en rufsete sveis som en del av stylingen. Jeg har faktisk nærmest lagt bort hårbørsten fordi jeg vet at jeg uansett vil ha like mange floker igjen med en gang jeg tar av skjerfet jeg hadde på meg på vei til skolen. Alle har dårlige hårdager en gang i blandt, og noen ganger trenger det ikke å være en negativ ting. Sett det opp i et strikk eller la det henge løst og aksepter at i dag, i dag er bare håret sånn. Hvem vet, kanskje du liker det?

Har du noen flere tips å komme med?

Én kommentar

andelly

19.10.2014 kl.19:13

Så bra tips! jeg digger også hatter for tiden, og fletter er alltid pent. Ellers er det hvertfall også sunt å sove med håret i flette/fletter. Pluss at dersom man grer håret før man fletter, og så sover med det, vil man våkne med nærmest null floker neste dag (:

OSLOFRUOslofru

20.10.2014 kl.14:01

Sjukt coola bilder <3

Skriv en ny kommentar