2012

2012 - Høydepunkter

- Opprettet denne bloggen etter å ha slettet den gamle.

- Deltok på UKM for første gang.

- Flere turer til hytta, både med familie og venninner. 

- Kjøpte endelig mitt eget kamera.

- Ble endelig 16 og feiret bursdag med Caroline og Sunniva.

- Julebord i februar på Hotel Alexandra i Loen.

- Skolykke og mitt første par med Jeffrey Campbells kom i posten.

- Jeg fikk tatt mange nye bilder.

- Late og fine vårdager med gode venner.

- Mye grilling og god mat.

- Gikk videre til fylkesmønstringen i UKM.

- Klassetur til Trondheim og skoleavslutning med verdens beste klasse som jeg savner mye.

- Norway Cup.

- Sommerferie til USA med svømming med delfiner i Orlando og shopping i New York.

- Begynte på videregående og ble kjent med mange nye mennesker.

- Klipte håret mitt kort etter å ha spart evig lenge.

- Fanget nordlyset med kameraet mitt.

- Tok bilder av mange konserter og forestillinger og hadde mitt første betalte foto-oppdrag.

- Reklamevideo og konsert med Uhørt.

- Julebord og tapaskveld med bestejentene.

- Juleballet i Sunnmørshallen.

- Juletiden og nyttårsaften med mine kjære.

Har du noen høydepunkter fra 2012?

December

Og vips, så var desember nesten over. Det har vært en travel men fin måned. Den startet med fakkeltog (med lommelykter i år), julegrantenning og tombola slik den gjør hvert år og etter det har det bare gått i et sett. Vi har hatt mange prosjekter på skolen som måtte bli ferdige, og mange dager har vært lange og mørke. Følte vi fikk igjen for strevet siste skoledag da vi endelig fikk slappe av og bare kose oss. Jeg har selvsagt spist masse, masse mat! Tidlig i desember var det julebord med jentene, og etter julemiddagen på julaften gikk det i ett med julekaker, middagsselskaper og tapaskveld senest i går. Snø har vi også hatt innimellom og det har vært kaldt hele måneden. Jeg hadde også en herlig julefeiring, så nå er det lite som mangler før jeg er klar for det nye året.

Det er rart å tenke på at dette er siste dagen i 2012. Året som har gått har gitt meg så mange fantastiske opplevelser og jeg har lært utrolig mye. Skrik ut om dere vil ha en oppsummering, så kan jeg sikkert fikse det. Godt nyttår til dere alle! 

Har du hatt en fin måned?

November
November er den gråeste og tristeste måneden i året, mener jeg. Sommeren er borte og mørket og kulden sniker seg på. Denne måneden har verken energinivået eller inspirasjonen vært på topp, noe som har merkes på bloggen. Jeg har jo nesten ikke tatt noen bilder i det hele tatt! Mye tid har gått til skolearbeid og trening, men innimellom dette har jeg vært en tur på hytta, laget pepperkakehus og hatt sosiale helger. En helt grei måned, egentlig!

Jeg kan nesten ikke fatte at det er 1. desember allerede i morgen! Dette året har gått så utrolig fort. Jeg gleder meg innmari til jul og nyttår, så du må tro jeg ble glad da jeg så at mamma hadde hengt opp julekalenderen i går. Elsker, elsker, elsker desember!

October

Så var plutselig oktober også over, og høsten er i full gang. For min del har oktober vært en ganske lang måned, med en del skolearbeid og ellers veldig mye å gjøre. Dagene har blitt mørkere, og det er tungt å kjøre buss i en time for å komme meg til og fra skolen. Men jeg har jo såklart fått tid til å gjøre mye gøy også!

Jeg startet oktober på hytta på Bjorli i høstferien sammen med familien, noe som var koselig. Jeg var også på konsert med Creloe, noen kompiser som var råflinke! Jeg har vel egentlig manglet inspirasjon til å ta bilder en god stund nå, men jeg fikk tatt noen bilder av meg selv ute i høstsola og noen av fine Synnøve inne når været ikke var like bra. Etter hvert kom jo også kulda og snøen, og alle begynte å pakke seg inn i store jakker og skjerf. Midt oppi alt dette hadde vi øvingshelg og spilte inn reklamefilm (som forhåpentligvis snart er ferdig) og det ble skikkelig julestemning på ungdomsarenaen. Den siste helga i oktober var herlig! Fredagen var det nok en gang konsert, men denne gangen med det britiske bandet Hundred Streams. Det var utrolig gøy! Lørdagen var det Halloweenfest, dansing og kjempegod stemning. En veldig bra avslutning på måneden!

Nå står november for døra, noe som betyr kortere og mørkere dager, kaldere luft og for oss som bor på sunnmøre; mest sannsynlig enda mer regn. Men da er det ikke lenge til desember og jul, så vi skal nok komme oss gjennom det likevel!

Har du hatt en fin måned?

SeptemberSå var september over. Det har vært en travel måned med mye skole, håndball og fotball, men jeg liker det egentlig når jeg har mye å gjøre. Helt i starten av måneden feiret vi bursdagen til mamma med muffins og familiekos, før jeg noen dager senere feiret bursdagen til Synnøve med taco og fine jenter. Jeg fikk bestilt en nydelig kjole som jeg skal bruke på juleballet, og bestemte meg helt plutselig for at jeg ville klippe håret mitt kort. Så og si hele september har jeg vandret omkring med mine herlige dr. martens på beina og et smil om munnen. Det har blitt lite fotografering og mye regn, men jeg fikk prøvd meg litt på å fotografere stjerner en kveld det endelig var opplett og stjerneklart. Og så et selvportrett, helt til slutt. September har ikke vært så ille. 

Nå kommer oktober og dagene blir kortere og kortere, mørkere og mørkere. Vi tuller oss inn i skjerf og tykke klær for å holde oss varme og gjør vårt beste for at dagene skal bli så lyse og glade som mulig. Kjære oktober, vær så snill å gi oss de kalde, klare solskinnsdagene vi fortjener. 

Hvordan var din måned?

AugustSiste offesielle sommerdag. I morgen starter høsten, og vi kan se at bladene skifter farge, kveldene blir mørkere og lufta blir kaldere. Jeg startet august på Norway Cup sammen med fotballlaget. Den siste tiden av sommerferien brukte jeg til å gjøre ingenting. Jeg så på regnværet, drakk kakao, hang opp hele verden på veggen, gikk i kjole og bare ladet opp til skolestart. Jeg fikk også tatt bilder av fine Kristiane som var konfirmant i vår. Nå som jeg har begynt på videregående har dagene vært lange og travle, og det har vært lite tid til bloggen. I går dro hele vg1 på en liten "bli-kjent-tur", og til tross for at alle var veldig trøtte og slitne i dag tidlig, tror jeg at alle hadde det veldig fint. 

På sunnmøre har vi høst så og si hele året, men nå starter den på ekte. I september ser jeg frem til å bli enda bedre kjent med klassen min, fotografere mer, trene mye og forhåpentligvis ha litt tid til å puste og bare være inn i mellom alt som står på timeplanen. Jeg har en følelse av at dette blir en veldig bra høst! 

Hvordan var din måned?

July

Her har dere et litt tidlig sammendrag av juli fordi jeg ikke får blogget på en stund.

Tenk, nå er juli snart over! Om under en måned sitter vi på skolebenken igjen. Noen på samme sted som før, andre et helt annet sted med nye og spennende personer. Men først skal vi nyte det som er igjen av sommeren. Juli har vært veldig fin! I starten av måneden manglet jeg inspirasjon, noe som førte til bilder av blomstrene på verandaen. Så ble det endelig tid til å ta litt bilder! Faktisk, mange bilder! Jeg har enda mange igjen å vise, og mange jeg ikke har begynt å redigere engang. 11. juli var kofferten ferdigpakket og jeg var klar til å fly over Atlanterhavet. USA stod på reiseplanen og jeg fikk noen fantastiske uker! I 12 dager holdt vi oss i området rundt Orlando og trasket rundt i alle slags mulige fornøyelsesparker. Mellom alle karusellene fikk jeg også litt tid til å shoppe og kysse på delfiner. Da disse dagene var over, måtte jeg igjen pakke kofferten. New York var neste mål! Her har jeg nå hatt nesten fem flotte dager fullbooket med sightsing, gåing, subway og shopping. Byen er helt super! Idag vender jeg nesen hjemover igjen. Jeg skal fortelle mer og vise bilder og innkjøp når jeg kommer hjem, men først skal jeg på Norway Cup!

Som sagt har juli vært fantastisk og jeg tror og håper at august også kan bli det. Det er mye nytt og spennende som skal skje fremover! Kos dere masse, så snakkes vi om en uke.

Hvordan har din måned vært?

JuneStarten på juni var hektisk. Jeg stresset med muntlig eksamen, kom opp i engelsk om jordkloden og universet, og greide til slutt å gå hjem med toppkarakter. Jeg hadde stunder der jeg manglet inspirasjon og ting og ta bilder av, og gikk derfor flere ganger ut og tok bilder av plantene utenfor vinduet. Rastløsheten lå over meg i flere uker, og jeg kjedet meg de tidene jeg satt stille. Rett før ferien startet var jeg på en kjempegøy klassetur i Trondheim sammen med en herlig gjeng. Jeg avsluttet ti fantastiske år med grunnskole, og i en kongeblå kjole og hodet høyt hevet tok jeg imot et vitnemål med et karaktersnitt jeg trodde ikke var mulig å få. Da sommerferien startet var jeg klar til å møte verden på ordentlig. Juni var vært en måned med stress, regn og utmattelse, men den har også gitt meg glede, latter, sol og sommerfugler i magen.

Nå gleder jeg meg til å ta fatt på juli. Jeg skal snart ut og reise, og jeg ser frem til å oppleve nye steder og nye mennesker. Her hjemme har jeg også fått kontakt med mennesker som jeg gleder meg til å tilbringe mer tid sammen med og bli bedre kjent med i tiden som kommer. Jeg håper og vet at juli kommer til å bli helt fantastisk. 

Hvordan var din måned?

MayMai har vært en innholdsrik, men travel, måned. Jeg har fått tatt en god del bilder, vært i to konfirmasjoner (som vil si masse, masse kaker), vært på to konserter på ufo, feiret 17.mai, grillet, gått i shorts og feiret bursdagen til Anne. I tillegg til alle disse sosiale hendelsene har jeg hatt fire tentamener og skriftlig eksamen i matte og hatt tid til å lese de to første bøkene av The Hunger Games! Andre ting som har vært fint med mai, er at jeg greide å spare opp til et par med Jeffrey Campbell's! Kunne virkelig ikke vært mer fornøyd. Ja, og så har kronprinsparet vært på besøk i bygda.

I morgen er det juni, noe som forhåpentligvis betyr fint vær og masse sol! Her på sunnmøre funker det dessverre ikke alltid å håpe på det, men vi krysser fingre og tær likevel. Jeg ser virkelig frem til sommer og ferie nå!

Har du hatt en fin måned?

April

Helt i starten av april var det fremdeles påskeferie og jeg slappet av med påskeegget og var i slalombakken. Bare noen dager senere var jeg ute av joggebuksa og inne i finkjolen og danset på det siste ballet på ungdomsskolen, vårballet. Så kom plutselig sola frem og alle, inkludert meg, trodde det var sommer. Der tok vi feil, det var kaaaaldt. Jeg har fremdeles mye å lære om kameraet mitt, og jeg fikk testet det enda litt mer da Synnøve stilte villig som modell for meg. Jeg er fremdeles ikke helt ferdig med bildene, men dere finner DEL 1 her og DEL 2 her. Jeg fikk oppleve noe helt nytt og spennede da jeg fikk reise på fylkesmønstring i UKM, noe som viste seg å være utrolig gøy! Helt til slutt dro jeg og resten av laget (pluss fire andre lag fra Haram) på håndballcup i Stryn, noe som ikke gikk helt rette veien for oss, men som også var en veldig positiv og gøy opplevelse.

Til tross for at april var en innholdsrik måned, har ikke alt vært bare bra. Helt plutselig gikk kontaktlæreren vår bort, og dette er noe som kommer til å prege oss mye. Savnet er stort, og det er ganske merkelig å være på skolen. På grunn av dette ble også alle tentamenene flyttet, noe som vil si at vi skal ha fire tentamener pluss skriftlig og munnlig eksamen i løpet av mai. Det blir mye jobbing, men jeg skal nok greie det. 

Har du hatt en fin måned?

March

Mars har vært en over middels grei måned! Innimellom alle regnværsdagene har vi faktsik hatt litt solskinn og nesten vårtemperatur også. Jeg fikk såvidt prøvd meg på litt stjernehimmelbilder fra verandaen til farmor, men satser på å få det til bedre en gang jeg har et stativ tilgjengelig. Omtrent midt i mars var farmor så snill at hun tok med meg og tre søte jenter til hytta på Bjorli der vi fikk kjørt snowboard til vi ble gul og blå, og oppholdt oss i boblebadet i flere timer. I tillegg til dette fikk jeg tatt bilder av Lene, Synnøve og Caroline, dratt på årets første båttur, og så gikk jeg ut i kulda i kjole og bare ben for å ta selvportrett. Jeg kan vel si at jeg har hatt det ganske bra!

Nå er det straks april, og påskeferien er i gang. Jeg tror april blir en stressende måned, men jeg har også veldig mye å se frem til! Jeg skal blandt annet på fylkesmønstring i UKM, på skoleball og på håndballcup. I tillegg begynner fotballkampene, og det er fult kjør med tentamener og prøver. Forhåpentligvis kommer vårværet også snart!

Hvordan var mars for deg?

February

 ...og så hadde vi plutselig komt til siste dagen i februar! Til tross for en del dårlig vær, har solen stukket strålene gjennom skyene og jeg har hatt en fantastisk fin måned!

 Helt i starten var jeg en snartur på hytta på Bjorli, før det helt plutselig var BUSK Grand Prix (som jeg forresten er veldig glad for at jeg ikke trenger å være med på flere ganger) og jeg, Caroline, Lene og Sunniva bakte muffins til hele klassa fordi de er så søte og snille og flinke på scena. Jeg fikk den gledelige nyheten om at jeg kom videre i UKM og jeg fikk endelig fått både kamera og objektiv i orden! (Canon eos 5d mark ii + Canon EF 50mm f1.4. Hjerte.) Deretter ble det trippelfeiring av bursdag sammen med to andre februarbarn før det ble Valentinsdag og jeg var plutselig seksten år. To dager etter fulgte Sunniva. Så kom vinterferien og det ble en helg på Loen med familien. Vi fikk masse god mat, og jeg var litt redd for å trille hjem igjen. Midt i ferien fylte det tredje februarbarnet også seksten år, og hun fikk brownies og vaffler og seksten fine lys. Vinterferien, og egentlig resten av februar også, ble avsluttet med en langhelg på hytta der jeg trynte på snowboard, vant i Alias og fikk teste filmfunksjonen på kameraet. 

 Fju, det var litt mye det. Jeg kan konkludere med at det var den beste måneden hittil i år! Nå gleder jeg meg til vår og sommer, og siden det er første mars allerede i morgen, så er det faktisk vår også i morgen! Det blir nok en hektisk vår, men er det ikke slik vi liker det da?

 Hvordan var din måned?


Psst! Jeg har forresten endret på designet i dag. Jeg mangler header og et skikkelig profilbilde + noen små endringer, men jeg skal se om jeg får det til i løpet av kvelden. Er superstolt fordi det ikke er gratisdesign og jeg har fått det til selv! Hihi. 

January

Januar har vært en ganske fin måned. Jeg startet året sammen med superfine venner og hadde det kjempebra. Jeg har spilt mye håndball, begynt på igjen på fotball, og til og med hatt ei helg på hytta der jeg fikk kjøre snowboard og slappe av i boblebadet. På skolen har vi hatt prosjekter og øvinger til grand prix, noe som har resultert i lite lekser og en god del ekstra fritid. Fritiden er jeg nok ikke så god til å utnytte... Jeg har også bakt en del sammen med venner, og jeg har tatt en god del vellykkede bilder av søsteren min og venninna hennes (som dere kanskje får se senere) og noen av katten min. Som en fin avslutning kjøpte jeg meg nytt kamera, men mangler objektiv, så jeg har enda ikke fått brukt det. Sist men ikke minst, sang jeg på ukm, noe som var utrolig gøy og lærerikt.

 I februar skjer det mye jeg ser frem til. Vi skal ha grand prix på skolen, jeg fyller 16 og det er vinterferie. Forhåpentligvis blir februar minst like bra som januar!

 

Har du hatt en fin måned?