Foto - natur

Stavanger

Stavanger

Stavanger

Stavanger

Stavanger er en veldig fin by. Jeg har vært der bare én gang før som jeg kan huske, men jeg tror ikke jeg så noe særlig av byen den gangen, for jeg kan ikke huske at det var så vakkert der. I helga har jeg nytt denne fine byen med kjæresten min som er der i militæret. Det var utrolig fint å se ham igjen! Det er ganske rart å være så langt borte fra hverandre når man er vant til å se hverandre nesten hver dag, men heldigvis finnes det fly og transportmuligheter som gjør avstanden litt mindre. Og fy, så deilig det var å ha en helg på hotell og bare slappe av og nyte hverandres selskap! Det tror jeg vi trengte begge to.

Helg

Untitled

Untitled

I går startet helgen med et brak. Bokstavelig talt. Mobilen som heldige meg får låne av kjæresten, deiset i flisgulvet i gangen med et smell. Resultatet var ikke særlig vakkert. Etter dette ga jeg meg selv prisen som verdens verste menneske. Mer enn det fortjener jeg ikke.

Man kan si at det ble en litt turbulent start på helgen for min del, og det er rart hvordan noe så "ubetydelig" kan ødelegge humøret. Stemningen ble heldigvis bedre utover kvelden da vi overrasket en kompis med bursdagsfeiring. Nå ligger jeg langflat på sofaen og burde vel egentlig begynne å gjøre meg klar til jobb. I dag er det faktisk helt ok å skulle tilbringe kvelden i joggesko og jobbuniform.

Nordlys

Aurora Borealis

Aurora Borealis

Nordlys er nok det vakreste jeg vet om. I går kveld når jeg og kjæresten var ute og gikk tur med hunden hans, oppdaget jeg plutselig grønt lys som danset over himmelen. Hahaha, dere skulle sett reaksjonen min! Det er faktisk ikke så sjelden at det er nordlys på himmelen her, men likevel hoppet jeg av glede og fikk tårer i øynene. Kjæresten min stod der bare og lo av meg. Det er i slike stunder jeg angrer på at jeg ikke valgte å gå studiespesialiserende og ha realfag slik at jeg faktisk kunne forsket på dette fenomenet i fremtiden. Jeg finner det så utrolig facinerende! Disse bildene er nesten to år gamle, men neste gang lover jeg å stå klar med kameraet slik at jeg kan vise dere enda bedre hvor fantastisk vakkert det er! 

Lepsøy og sommer og sånt

Lepsøy

Lepsøy

Lepsøy

Lepsøy

Lepsøy

Lepsøy

Lepsøy

Lepsøy

Hei! Unnskyld for at jeg har glemt dere litt. Det er ikke alltid like lett å prioritere bloggen, men jeg tenkte jeg skal prøve. Her har dere et knipe bilder fra da vi var på Lepsøya og feiret bursdagen til Ane i starten av juni. Fint sted og enda finere venninner. Tida går så alt for fort. Til nå har jeg brukt sommeren på å jobbe. Jeg må innrømme at å sitte inne i kassa på Coop ikke akkurat er det gøyeste å gjøre når gradestokken viser rekordtemperaturer og alle andre er ute og bader og griller, men jeg er nok glad for det når lønninga kommer. I dag hadde jeg derimot min siste vakt på en liten stund, og ser frem til en uke med ferie! Det skal bli godt å kunne variere antrekkene i noe annet enn Coop Extra-uniform, starte på igjen med treningen og muligens reise litt rundt om i nærområdet. Det skal bli så godt med litt fri! 

51

Lepsøy

Hvordan gjør man dette igjen? Det er nå femtien dager siden siste innlegg, og på den tiden har det skjedd så mye at det nesten er litt rart. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte, men jeg savner å skape. Jeg savner å ha noe å dele og å få respons på det. Så da prøver vi bare å starte med dette, tror jeg. 

Påskeidyll

Bjorli

Bjorli

Bjorli

Dagene går i latskap på hytta. Godteriinntaket er over gjennomsnittet høyt og aktivitetsnivået (i alle fall for min del) er relativt lavt. I går ble jeg derimot tatt med ut på langrennstur. Jeg er i utgangspunktet ikke verdens største fan av langrenn og har ikke hatt egne langrennsski på sikkert fem år, men tenkte at det helt sikkert gikk greit. ille kunne det ikke være liksom. Etter ca trehundre meter lå jeg vel hundre meter bak de andre og da husket jeg godt hvorfor jeg ikke går på ski. For det første: Jeg kan jo faktisk ikke å gå på langrenn. For det andre: Det er ikke gøy, liksom. Sistnevne kommer vel av at jeg ikke liker å gjøre ting jeg ikke er god til. Dårlig egenskap egentlig. Jeg kan vel si at jeg ble ganske glad når vi kom til de partiene der det var så lite snø at vi måtte ta av oss skiene og gå til fots. Påskeidyll, ass. Men, men. Med relativt høy puls (hei dårlig kondis!) greide jeg til slutt å slepe meg gjennom løypa, så jeg kan vel trøste meg med at det var god trening. Jeg har innsett at jeg kanskje må investere i et par med ski og faktisk bare gå litt av og til. Jeg vil jo synes at sånne ting er gøy, så dersom jeg må bli god på ski for å oppnå det, er det vel bare å øve. Landslaget neste!
Har du det fint?

Høst fra utsiden av vinduet

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Heisann! Tenkte jeg kunne vise noen bilder fra da vi var på hytta i høstferien, siden jeg faktisk tok meg det bryet og fotografere litt. En måte å nyte høsten på er å sitte inne godt inntullet i et teppe, en annen er å komme seg ut og faktisk kjenne at kulden biter litt i kinna. Vi tok i allefall en liten tur ut i skogen! Det ble ikke den lengste turen jeg har gått, for søskenene mine er ikke de største turentusiastene jeg kjenner ("kan vi ha pause nå???") og gradestokken viste ikke så langt fra nullen, men vi fikk jo fylt lungene med litt luft og spist halvlunket turmat. Hva synes du om bildene?

Northern lights

Northern lights

Northern lights

I går kveld danset nordlyset over stjernehimmelen. Dette er en av de få tingene jeg faktisk liker med vinterhalvåret. Det er så innmari magisk! Dette må være tidenes dårligste bilder teknisk sett, men akkurat her synes jeg faktisk at mangelen på fokus og alt for høy iso var en smule sjarmerende og kanskje til og med litt fint? Hehe, bedre lykke neste gang, Elisabeth. 

06:17 Sunrise

Sunrise

You can't make a rainbow without a little rain

Untitled

Untitled

Untitled

Everyone wants happiness, no one wants pain, but you can't make a rainbow without a little rain. 

Hei. Her er jeg. Det har vært stille i en uke, noe som ikke var helt meningen, men slik går det når nettet bestemmer seg for å ta ferie. I tillegg er ikke livet akkurat en dans på roser for tiden. Slik blir det noen ganger, og jeg kan dessverre ikke styre det heller. Men jeg vil dette altså. Skrive, fotografere, dele, uttrykke meg. Det får meg på andre tanker, og det tror jeg at jeg trenger akkurat nå. (Krysser fingre og tær for at alt ordner seg, både nett-tilgangen og alt annet ellers).

De små øyeblikkeneDet er ikke skikkelig sommer før du er ute og går midt på natta med folk du er glad i (i dette tilfellet Synnøve og Caroline, hei) og du ser sola går ned og himmelen farges rosa. Dette er noe av det som gjør sommeren i Norge så fin. Plutselig gjør det liksom ikke noe at det regner av og til eller at temperaturen er langt i fra badetemperatur eller at du bor i ei lita bygd du noen ganger er drittlei av. Det er de øyeblikkene vi rett og slett bare må stoppe opp, trekke inn pusten litt ekstra og dra frem mobilkameraet vi husker, er det ikke det da?

Waiting

Untitled

Untitled

I dag sitter jeg inne på sofaen og venter på at regnet skal stoppe slik at blomstrene kan åpne seg igjen og det kan bli sommer på ordentlig. Jeg venter på bikinivær, sand mellom tærne og mer fregner. Hva gjør du i dag?

Oh, the ironyI går skrev jeg om vårtegn. I dag våknet jeg til snøstorm og noe som kunne minnet om en ny istid. Er det mulig? Jeg hadde faktisk et lite håp om at det snart ble vår på Sunnmøre, men det er kanskje litt mye å be om. Jaja...
Er det bare her det har blitt istid? Hva synes du om bildene?

VårtegnJeg gleder meg til gresset blir grønt og snøen forsvinner fra fjellene. Til jeg kan gå i vårjakke og strømpebukse uten å fryse når jeg venter på bussen om morgenen. Til solbriller blir å finne på alles neser og humlene begynner å summe og barna i gata tegner tegninger av kritt på bakken. Jeg gleder meg til og med til nesen begynner å renne og øynene blir røde av allergi, for da, da vet jeg at det er vår. 

De siste 144 timeneJeg tok visst påskeferie fra bloggen, ops. Men jeg har ikke gjort noe superspennende de siste seks dagene da, i tilfelle dere lurte. Jeg har handlet inn litt mer ting til rommet mitt (og det blir såååå fint), vært noen dager på hytta (som forresten har ganske fin utsikt, sjekk bildene) og prøvd å være litt sosial innimellom. Det har vært så deilig å få sove lenge og bare slappe av! Vi kunne godt hatt påskeferie litt oftere. 

Hva har du gjort i ferien?

On top of the world


Bildene er tatt med en gammel iPhone, derav kvaliteten...

På torsdag hadde vi skidag på Strandafjellet. Herregud, så herlig det var! Sol, snowboard og puddersnø, hva mer kan man ønske seg? For min del kunne vi godt hatt skidag hver dag, hele vinteren! Jeg hadde gledet meg i flere måneder og koste meg nesten i hjel. Jeg og Andrea kom opp på toppen og fikk nesten hakeslipp da vi så utsikta. Det føltes som om jeg stod på toppen av verden og jeg angret litt på at jeg ikke hadde tatt med kamera. Det var hvite topper så langt øyet kunne se. Heeeerlig! 

Har dere skidag på skolen?

UnpublishedI dag hadde jeg og Synnøve egentlig tenkt oss ut for å ta bilder, men siden det er storm så velger jeg heller å poste noen "ubloggede" bilder. På grunn av stormen har jeg heller ikke orket å bevege meg ut av huset enda, så så langt har sofaen vært min beste venn. Kos dere i dag!

Hvilket bilde likte du best? 

Follow my blog with Bloglovin

Never-ending

Tåke, snø og regn. Samtidig. Vinteren ser ikke ut til å ta slutt. Kan ikke våren komme snart?

You can be the moon......and still be jealous of the stars. 

Mørke timer

Inspirasjonen og motivasjonen har ikke vært helt på topp. Det er så mørkt og kaldt. For noen dager siden fikk jeg vite at det ikke er mulig å hente ut noe fra den ødelagte harddisken min, så det dro ned humøret mitt noen hakk. Å miste minner og titusenvis av bilder er ikke så veldig gøy. Det neste hadde blitt å sende den til Ibas, men å betale nesten titusen kroner for at de kanskje får ut noe, det har jeg ikke råd til. Det eneste jeg kan gjøre nå, er å lagre alt jeg finner av bilder på facebook osv og lære av dette. Folkens, aldri ha en ekstern harddisk liggende i skolesekken, veska eller hva det måtte være. Med mindre du vil ende opp som meg da.

Sofalørdag

God ettermiddag folkens! Jeg sitter fremdeles i sofaen med pysjen på og Glee på skjermen. Det har jeg heller ikke planer om å forandre på det før jeg må! Hva har du gjort i dag?

Sunkissed

Nothing burns like the cold

Dagene er iskalde og frostrøyken danser når vi puster og snakker. Skjerf, votter og luer er pakket tett om kroppen for å prøve å unngå gjennomfryste fingrer og tær. Når det er midt på dag vet vi egentlig ikke helt om det allerede begynner å bli lyst eller om det begynner å bli mørkt. Joda, vi kjenner at vinteren er her. 

"The night walked down the sky with the moon in her hand"

Har dere noen gang tenkt over at uansett hvor vi er her i verden, kan vi alltid se opp på den samme nattehimmelen vi ser her hjemme? Det er den samme månen som lyser over hodene til alle menneskene på jordkloda. Uansett hvor du er blinker stjernene som diamanter når resten av verden er mørk. 

When Sunday comes

Så var det søndag igjen. Dette er dagen til å gå i joggebukse og gjøre ingenting selv om man helst skulle gjort mye. Søndag er dagen jeg alltid tenker jeg skal få gjort alt jeg ikke fikk gjort uka som var, men det blir som oftest bare ved tanken. Plutselig er alt annet uhyre interessant og vips, er det kveld og jeg må legge meg fordi jeg skal opp klokka seks dagen etter. De sier jo at det er tanken som teller?

FrostUtenfor stuevinduet er sola på vei opp mellom fjellene. På bakken ligger frosten som et hvitt teppe over det grønne gresset. Det er kaldt i lufta og røykskyer kommer ut gjennom nese og munn når du puster. Det er rart hvordan naturen endres på bare noen uker. Det føles ikke lenge siden vi kunne gå uten jakke og kjenne at sola varmet kroppen. Nå er nok tiden for lette klær og spising av is i høstsola over, og vi må pakke oss inn i skjerf og varme tepper mens vi venter på en ny vår. 

Aurora BorealisSe på det vakre nordlyset som danset over himmelen i går kveld! Tror jeg elsker nordlys mer enn noe annet. 

En siste smak av sommerVanndråperEt bilde jeg tok i skolesammenheng forrige uke. Synes det ble ganske stilig, jeg! 

Stormy weatherAkkurat nå høljer det ned ute og vinden blåser ned alt som er av utemøbler og blomsterkrukker. Glad jeg sitter inne! Egentlig synes jeg det er ganske koselig når det er storm. Man får liksom en unnskyldning til å sitte inne inntullet i et teppe og bare kose seg. Også er det jo så deilig å sove når det regner og blåser! Nå er det dekket på med kaffi og kaker, for i dag har nemlig min kjære mamma bursdag! Gratulerer så mye med dagen, jeg er kjempeglad i deg <3

Hva liker du best å gjøre når været ikke er så bra?

Queen Elizabeth roses

Det er tredje september og utenfor kjøkkenvinduet blomstrer rosene. Hva skjer? Skulle ikke de gått i dvale nå? Vår, sommer, vinter eller høst, de er uansett ganske så fine. 

Drip dropLate nights and summer rainLange, lyse kvelder, solbriller på nesen, soloppgang, latter, spenning, varme og plutselig regn, glede, sang, overraskelse og lykke. Vi kjenner på hele kroppen at sommeren nermer seg. To dager til nå, så er ti års skolegang over og det er faktisk sommerferie. Helt på ekte. 

Pust utJeg ante ikke at man kunne bli så sliten av eksamen. Etter mye slit, øving og arbeid, greide jeg til slutt å nå toppen. Det har aldri vært så deilig å kunne sette seg ned og bare slappe av. Jeg, som vanligvis har ganske store problemer med å greie å sovne, sloknet med en gang jeg la hodet på puta på torsdagskvelden. Tenk, nå er det så og si sommerferie! Om under to uker er jeg faktisk ferdig med grunnskolen. Det er litt rart å tenke på, egentlig. 

Sunset


Gamlem, juli 2011

:)

Gratulerer med dagen alle sammen! 

Blue

Bjorli, påska 2012.

Hyttepåske

Heisann! Nå er jeg på hytta. Tror kanskje jeg glemte å si det. Skal ikke lyve og si at det er skikkelig påskeidyll og sånt, for egentlig vil jeg bare hjem. Men her er i allefall fint vær, da.

I dag har jeg, Kristiane og Matilde gått 1,5 mil på ski. Det er faktsik andre gangen jeg går langrenn i år, til tross for at jeg faktisk ikke eier mine egne ski. Jeg liker egentlig ikke å gå på ski heller, så når vi gikk langt var jeg ikke så alt for happy. Men igjen, det var fint vær da. Nå venter jeg bare på middag, så blir det nok et par timer i boblebadet i kveld. Det kjenner jeg at musklene mine trenger nå! 

Flere som er på hytta i påska?

Shoot for the moonSnow is made of glitter

Ville bare si takk til Martine som linket meg på bloggen sin! Stikk gjerne innom hennes også, den er fin.  Nå skal jeg sove, så blir det skole og trening i morgen. Drøm søtt!