februar 2013

February 

Når jeg skulle ta oppsummering av måneden ser jeg plutselig hvor lite jeg har blogget i februar. Det får så bare være, er ikke noe jeg kan gjøre noe med nå uansett. I løpet av de siste 28 dagene har jeg i alle fall fått gjort en del! Jeg har vært på skolen og deltatt i UKM. Jeg har fylt 17 og feiret bursdag hele tre ganger. Jeg har hatt vinterferie og da var jeg først en helg på Alexandra Hotell i Loen, så en langhelg på hytta på Bjorli. Der koste jeg meg så mye at jeg glemte helt av å ta bilder... Ellers lagde klassen min en Harlem Shake på mandag, som nå har rundet 3000 visninger på youtube! Haha, vet ikke med dere, men jeg synes det er ganske mye.

Nå greier jeg ikke å tenke på noe annet enn at jeg vil ha vår. Mars, please vær fin! 

Hvordan var februar for deg?

Sweet seventeen

Jeg hadde vinterferie forrige uke, så da tok jeg meg likegodt ferie fra bloggen også. Var blant annet på hytta i helga og koste meg mye, men tok ikke et eneste bilde. Er det ferie, så er det ferie! 

Tirsdag for en uke siden feiret jeg, Caroline og Sunniva 17års bursdagen våres. Vi inviterte sju andre jenter til kake, brus, potetgull, partyhatter og hele pakka og hadde rett og slett et skikkelig barneselskap for å feire det siste året som barn. Kan ikke si annet enn at det var kjempekoselig å ha alle jentene samlet igjen, og jeg hadde i alle fall en super kveld! 

Unnskyld for de utrolig stygge fargene på bildene, men uansett hva jeg gjør så vil de ikke se likt ut på bloggen som de gjør i photoshop. Si gjerne ifra om du vet hvorfor det er slik! 

Om å drømme

"En drøm er en rekke av bilder, tanker, lyder, eller følelser som passerer gjennom sinnet mens man sover." Jeg drømmer så mye for tiden. Og da mener jeg ikke sånne drømmer du ønsker å oppnå. Jeg drømmer så sinnsykt mye om natta. Ikke bare om natta heller. Bare jeg sovner på bussen skvetter jeg plutselig og hopper nermest ut av setet av en eller annen drøm jeg har. 

"Drømmene synes å bli dannet i et lite, avgrenset område dypt inne i den bakre delen av hjernen." Jeg har en gang lest at alle drømmer minst tre ganger i løpet av en nattesøvn. Da er det jo helt normalt da, eller? Da har jeg jo alltid drømt mye om natta? Forskjellen er bare at nå husker jeg drømmene mine skikkelig godt. De er så levende. Så ekte. Jeg våkner ofte og virkelig tror at det jeg har drømt har hendt i virkeligheten. Det er så rart. Alle drømmene handler om personer jeg kjenner og ting som kunne skjedd på ekte.

For noen dager siden hadde jeg mareritt. Mareritt. Det har jeg ikke hatt på flere år. I alle fall ikke som jeg kan huske. Jeg drømte at to kompiser døde i en ulykke. Hvor fælt er ikke det? Da jeg våknet var jeg på gråten og måtte faktisk logge meg på facebook for å sjekke om det var sant eller ikke. Det var så ekkelt!

Jeg synes det er litt rart at vi drømmer, jeg. At tankene våre vandrer fritt mens kroppen ligger stille. Vi er bevisst, men samtidig er vi ikke det. Det er litt skummelt også. Hva om drømmene betyr ting? At de egentlig styrer noe vi ikke kan styre i våken tilstand? At de symboliserer ting vi ikke helt kan forstå? Noen ganger er det jo fint å drømme også, da. Det er fint å våkne fra et mareritt og finne ut at det ikke var virkelighet likevel, og det er fint å kunne skape fine historier i søvne. Kan ikke dere fortelle om en drøm dere har hatt da? Fin, rar, skummel, det spiller ingen rolle. 

In WonderlandForrige søndag stilte jeg ut disse bildene på UKM. Gikk ikke videre dessverre, men gøy var det uansett. Om dere vil se bildene jeg tok under selve mønstringene kan dere klikke dere inn HER.

Day twoKveldens antrekk? Dag to I Loen har gått ut på spising, trening, spising, bading og litt mer spising. Nå er jeg så sliten at jeg tror jeg bare må legge meg til og sove. Godnatt! 

Hotell Alexandra

Jeg har kanskje glemt å nevne det, men jeg er på julebord på Hotell Alexandra i Loen sammen med familien i helga! Jeg satt forresten rett bak moren til Georg Lipai og så idol på storskjerm i sted (han er fra Loen), men glemte å spørre om han var singel og kunne gifte seg med meg. Går det an??? Noen fortalte hvor han bodde da, så jeg får vel bare gå og ringe på døra i morgen. Neida. Joda. Neida. Nå skal jeg legge meg slik at jeg er klar for nye eventyr i morgen! 

17

Gjett hvem som har bursdag idag da? Hihi, meeeg! 

Heldige meg ble behandlet som en prinsesse og fikk feiret litt i går også. Jeg ble invitert på middag og da jeg kom inn døra hadde Synnøve, Anne, Caroline, Andreas, Robert og Kjell (håper dere blir glad når jeg nevner navn, haha) laget pizza med en pepperoni E og kake med lys og stjerneskudd og hele pakka! Det var supergodt, og ikke minst utrolig koselig! 

Da jeg kom på skolen i dag hadde Martine og Lillian også bakt kake, så i midttimen satt vi og Kristina, Charlotte og Lisa-Beth og koste oss med den. De er så søte hele gjengen!Og så et bilde av bursdagsbarnet da. Jeg føler meg som verdens heldigste jente. Hva skal man med en date på valentinsdagen når man har så snille og gode venner som dette? I dag har jeg også vært på hotellet og spist middag med familien, og nå skal jeg snart til farmor for å spise kake og kose meg. Senere tror jeg planen er film med gjengen, så som dere sikkert skjønner skal jeg bare nyte dagen videre! 

Tørke

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har trykt på "Nytt Innlegg"- knappen siden sist. Aner ikke hvor mange ganger jeg har satt meg ned og prøvd å skrive, prøvd å formulere meg, men ikke endt opp med noe annet enn den samme hvite siden som var der da jeg startet. Jeg vil så gjerne ha noe å vise frem, noe å "mate" dere med. Ord, bilder. Jeg finner dem ikke. Jeg tror jeg er inne i en periode der jeg rett og slett ikke blir fornøyd. Der ingenting av det jeg gjør er bra nok for meg selv. Bildene jeg tar blir bare helt ok. Ordene jeg skriver henger ikke sammen, gir ikke skikkelig mening.
Ikke "wow".
Ikke engang "bra". Det er vel dette de kaller en tørkeperiode. Inspirasjonen, motivasjonen, energien. Akkurat nå har jeg ikke noe av det. Jeg er sliten, trenger en pause fra hverdagen. Fire dager til, det skal jeg greie. I mellomtiden skal jeg prøve så godt jeg kan å holde ting i gang her inne. Hvem vet, er jeg heldig kanskje det jeg trenger for å få tilbake motivasjonen ikke er så langt unna likevel. 

Hvordan har dere det?

Never-ending

Tåke, snø og regn. Samtidig. Vinteren ser ikke ut til å ta slutt. Kan ikke våren komme snart?

Mändagsbarn

God kveld i stugo! Mandagen er jo snart over allerede, dagene går så utrolig fort for tiden. Jeg har hatt en relativt grei dag i dag faktisk. Har fått gjort unna litt lekser og øvd til gloseprøva vi har i morgen, og til og med greid å dra ræva opp av sofaen og tatt meg en tur på treningssenteret (juksebilder fra i går kveld, ser ikke slik ut etter trening... Haha!). Fin start på uka! Nå burde jeg vel egentlig gå i dusjen slik at jeg får lagt meg før det blir morgen igjen. Håper dere synes det er greit at det blir litt hverdagsblogging inn i mellom, inspirasjonen til å fotografere er ikke helt på topp akkurat nå...

Hvordan har din mandag vært? 

KoskoskosHei alle søte! Håper dere har hatt en fin helg, det har i allefall jeg! I dag tidlig våknet jeg opp med fem søte jenter på stuegulvet (ikke på selve gulvet da, jeg er såpass snill at jeg ga dem madrasser) og det var jo koselig. Med pizza og godis i går kveld og rundstykker og brownies til frokost kan vi ikke klage. Det har vært en ganske slapp søndag og jeg har for det meste slasket meg på sofaen forran tven. Nå skal jeg snart på kino med mamma, og det blir nok også koselig. Lenge siden vi har gjort noe sånt sammen! 

Har du hatt en fin helg?

Det blir bedre


Lillian, Martine, Lisa-Beth og meg. (Trykk på navnene for å komme til bloggene deres). Bildene er tatt av Adrian Molskred Strand. 

Noe av det beste med å begynne på en skole der du kjenner maks fem stykker fra før, er at du blir "tvunget" til å bli kjent med nye mennesker. Jeg vet at mange av dere som skal begynne på videregående til høsten er usikre på hva dere skal søke, det var jeg selv. Jeg hadde kjempelyst til å gå media, men da måtte jeg gå på en skole en time unna hjembygda der alle de beste vennene mine skulle gå. Tenk om jeg mistet kontakten med dem? Tenk om de ikke lenger hadde tid til meg? Tanken på det var kjempeskummel. Likevel valgte jeg å gå etter den utdanningen jeg ønsket og jeg kunne ikke gjort et bedre valg. 

Jeg har blitt kjent med mange nye herlige mennesker, blant annet de tre supersøte jentene over! Jeg trives utrolig godt på skolen, og det er mye på grunn av menneskene jeg har rundt meg. Jeg bor fremdeles hjemme, så selv om jeg går på en annen skole ser jeg bestevenninnene mine nesten hver dag og vi er like gode venner som vi var før videregående. Så til dere som er usikre vil jeg bare anbefale å velge etter hvilken studieretning dere vil gå. Det ser kanskje mørkt ut og er litt skummelt i starten, men jeg kan love dere at ting blir bedre etterhvert! 

Skal noen av dere begynne på videregående til høsten? Har dere i såfall bestemt dere for hva dere skal gå?

January

Årets første måned er allerede over og februar tok med seg snøen når den kom. Jeg startet det nye året med fyrverkeri og gode venner, noe som ble en super start! Jeg har vært sliten, trøtt og lei, men etterhvert som dagene går og det nermer seg mer og mer vår, kjenner jeg at energien også kommer sigende. Januar har gått til mye skole og håndball, men jeg har også fått tid til å være med vennene mine som jeg ikke ser på skolen, og det har blitt flere kvelder med Misfits og en koselig gjeng i sofakroken. Jeg har kjøpt gule platåsko, laget et glass for å samle gode ting som skjer, tatt bilder av himmelen når jeg har komt hjem i skumringen, hatt reunion med jentene fra ungdomsskolen, sunget på Åpen Scene, lekt meg i photoshop og nytt tiden jeg har hatt fri. Når jeg tenker meg om har jeg egentlig fått gjort ganske mye i januar!

Februar kommer nok heller ikke til å bli en rolig måned. I løpet av de neste 28 dagene skal jeg fylle 17, ha vinterferie og reise både på hotellweekend og på hytta og helt sikkert mye annet gøy! Dagene kommer til å bli bare lysere og lysere og jeg gleder meg til å se hva februar vil bringe!

Har du hatt en fin måned?