juli 2012

July

Her har dere et litt tidlig sammendrag av juli fordi jeg ikke får blogget på en stund.

Tenk, nå er juli snart over! Om under en måned sitter vi på skolebenken igjen. Noen på samme sted som før, andre et helt annet sted med nye og spennende personer. Men først skal vi nyte det som er igjen av sommeren. Juli har vært veldig fin! I starten av måneden manglet jeg inspirasjon, noe som førte til bilder av blomstrene på verandaen. Så ble det endelig tid til å ta litt bilder! Faktisk, mange bilder! Jeg har enda mange igjen å vise, og mange jeg ikke har begynt å redigere engang. 11. juli var kofferten ferdigpakket og jeg var klar til å fly over Atlanterhavet. USA stod på reiseplanen og jeg fikk noen fantastiske uker! I 12 dager holdt vi oss i området rundt Orlando og trasket rundt i alle slags mulige fornøyelsesparker. Mellom alle karusellene fikk jeg også litt tid til å shoppe og kysse på delfiner. Da disse dagene var over, måtte jeg igjen pakke kofferten. New York var neste mål! Her har jeg nå hatt nesten fem flotte dager fullbooket med sightsing, gåing, subway og shopping. Byen er helt super! Idag vender jeg nesen hjemover igjen. Jeg skal fortelle mer og vise bilder og innkjøp når jeg kommer hjem, men først skal jeg på Norway Cup!

Som sagt har juli vært fantastisk og jeg tror og håper at august også kan bli det. Det er mye nytt og spennende som skal skje fremover! Kos dere masse, så snakkes vi om en uke.

Hvordan har din måned vært?

New York by nightI går kveld stod jeg en og en halv time i kø for å komme opp i Empire State Building. Jeg synes det var verdt det! 

Once upon a time... pt. II - Synnøve

På bildene: Synnøve B. Hersvik

First we take Manhattan...
Topp fra Bik Bok, skjørt fra Charlotte Russe, sandaler fra Eurosko, solbriller fra Monki. 

Haha! Tidenes styggeste antreksblider av en svett og ekkel Elisabeth med en frisyre som holder på å falle sammen. Men, men. Jeg har vært utrolig dårlig på å vise antrekk i det siste, så nå når jeg er i New York og faktisk gidder å pynte meg litt kan jeg jo kanskje vise litt. Dette er gårsdagens, så nå er jeg våken og klar for enda en spennende dag i byen! 

The Big AppleÅhh, jeg liker New York, jeg! Vi kom frem i går, og da tok vi Subwayen til Times Square og gikk litt rundt der. Det er utrolig mange mennesker her! I dag var vi først på en båttur for å se på frihetsgudinnen og Manhattan fra "utsiden". Veldig fint! Deretter kjørte vi rundt med en "hop on, hop off"-buss og "hoppet av" blandt annet i Soho og Chinatown. Vi spiste lunsj på en kjempekoselig café i Soho og så på folkelivet. Helt til slutt i dag dro vi til toppen av Rockefeller. Det var helt fantastisk! Du kunne se så og si hele byen derfra! Det er utrolig varmt her, og siden vi har gått i hele dag, er jeg kjempesliten. Så nå skal jeg straks gå og legge meg. Gleder meg til å se mer i morgen! 

Anna Maria
På bildene: Anna Maria Hjelseth

Nå har jeg akkurat stått opp og er klar for å utforske New York City!

Hva synes du om bildene?

Deltar i fotokonkurranse

Jeg deltar i en fotokonkurranse HER. Premien er ikke bestemt, men det står at det blir noe fotorelatert. Temaet er "vennskap", og jeg vil gjerne delta med disse to bildene:

Hjerte

"Hvis én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen."

Disney World

I går gikk turen til Disney World. Vi dro til Magic Kingdom, som er parken der du finner figurer som Mikke Mus, Peter Pan og alle prinsessene. Dagen bestod av parader, mye gåing, kø og varme. Det var utrolig varmt i går! I tillegg var der veldig mange folk, så noen ganger føltes det nesten som man ble kvelt av folkemengden og den brennende sola. Jeg var helt sykt solbrent i ansiktet, så det gjorde ikke saken noe særlig bedre. Husk solkrem folkens!! Det er ikke noe gøy å våkne opp med opphovnede øyelokk og lepper og blemmer i kinnene! Selve parken var veldig fin, selv om jeg trodde at slottet var mye større, hehe. Noen som har vært der?

Innkjøp fra Premium Outlets


Shorts og treningstrøye fra Nike. 


Sneakers fra Converse, joggesko fra Nike.


Topper fra Pacsun.


Bukser fra Pacsun.

Litt fra mandag og litt fra onsdag. I dag kjørte vi en times tid ut til kysten og tilbragte dagen på stranda. Jeg liker vanligvis å være på stranda, men i dag var ikke helt min dag. Kom hjem full av salt og sand og veldig solbrent. Jeg både ser ut som og føler meg som en hummer. Det er vondt å sitte, vondt å stå, vondt å ha på seg klær, ja, egentlig bare vondt. Forhåpentligvis har rødfargen blitt brun og gyllen til vi drar til New York på mandag! 

Noe du likte?

SynnøvePå bildene: Synnøve B. Hersvik

Huset

Jeg har fått spørsmål om jeg kan legge ut bilder av huset og hvordan vi bor her nede, og selvfølgelig kan jeg det! Ble ikke så mange bilder av innsiden, men det får bare være. 

Vi bor i et innesperret område som heter Terra Verde Resort i Kissimmee, litt utenfor Orlando. Gaten heter Delray Beach. Huset vi har leid har seks soverom, fem bad, stue, kjøkken, spisestue og vaskerom. Det er stort, og her er god plass til to familier (ti personer) slik som vi er nå. Her er også eget basseng, grill, og tv på så og si alle rom. Luksus med andre ord! Med en gang du kommer inn på området er der et såkalt "klubbhus" som er et fellesområde med blandt annet treningsrom, bar, basketballbane og et større basseng som alle som bor her er fri til å bruke. Jeg aner ikke hvor stort området er, men tenkte kanskje å ta meg en joggetur i kveld for å finne det ut. 

Dette er selve fasaden av huset. Flinke meg oppdaget ikke at garasjeporten stod åpen da jeg tok bildet, men det er i allefall ganske så fint! 

Spisestua og stua. Det som er litt kult da, er at når du går opp i andre etasje er det "hull" ned til første etasje. Du ser altså rett ned i stua. 

Rommet mitt har jeg jo vist tidligere, men legger ut bildet på nytt for dere som ikke har sett det. Jeg liker det fortsatt, selv om senga knirker og her er kjempeskummelt å sove alene når det er mørkt. Bassenget blir brukt så og si hele tiden mens vi er hjemme på huset. Har skjedd flere ganger at jeg har våknet kjempetidlig fordi de minste er ute og bader og roper, haha!

Håper dere ble litt klokere på hvordan jeg har det her nede nå. Anbefaler alle som reiser hit å bo på et sted som dette, det er veldig fint og fredlig. Her er klokka bare halv tre, så nå må jeg ut igjen og nyte sola! 

Universal Studios

Nok en dag i fornøyelsespark og jeg klager i allefall ikke! Har hatt en kjempefin dag på Universal Studios Orlando.

Jeg fikk kjøre berg- og dalbaner til jeg nesten stupte. Alle jeg prøvde var helt rå! Sååå glad for at jeg ikke er redd for eller blir dårlig av slike ting.

Så begynte det å regne. Skikkelig. Da det endelig stoppet var jeg helt gjennomvåt og de nye skoene mine var gjort om til svømmebasseng. Da var det godt å tømme vann ut av skoene og vri sokkene. (Nei, jeg er ikke så brun som på bildet, uheldigvis (sadface)).Besøkte Harry Potter. Fikk ikke dratt innom Hogwarts, men fikk tatt en syk berg- og dalbane der istedet, så da gikk det fint.Også denne dagen avsluttet med fyrverkeri. Som sagt, herlig dag! I morgen (i dag) blir det "hjemme-dag", så da skal jeg prøve å få tatt litt bilder av området og huset, samt få litt brunfarge. Sengetid, god natt!

Har du vært på Universal Studios?

Once upon a time... pt. IPå bildene: Lene Gamlemshaug, Synnøve B. Hersvik og Frida Alvestad

Innkjøp fra Florida Mall


Kjole og blazer fra H&M.


Kjoler fra Forever 21.


Skjørt og topp fra Forever 21. 

Noe du likte?

Show night

Spekkhuggershow og lys/vann/fyrverkerishow. Kvelden ble brukt til en kjapp tur til Sea World. Tidligere var vi på Florida Mall og shoppet. Endelig fikk jeg svidd av litt penger, hehe! Det er superbillig her, så spørs hvordan det går med kofferten når jeg skal hjem... Vil dere forresten se innkjøp etterhvert, eller skal jeg lage en video med alt når jeg kommer hjem?

Ombres au coucher du soleil pt. iPå bildene: Lene Gamlemshaug og Synnøve B. Hersvik

Discovery Cove

I dag har jeg hatt en fantastisk dag! Vi var i en fornøyelsespark som heter Discovery Cove, der bare et visst antall personer slipper inn hver dag. Du må altså bestille på forhånd. Det var så mye kult å se der! Vi fikk tildelt våtdrakt eller vest, snorkel og dykkermaske da vi kom, og all mat og snacks var inkludert i prisen. En stor del av dagen ble brukt til snorkling i et stort "basseng" fullt av fisker i alle slags farger og fassonger. Det var så stilig! Okda, skal ikke lyve; det var litt skummelt også. 


En av de større fiskene som var der. Jeg tuller ikke når jeg sier at de var like store som meg! 
Fikk også tatt turen ned på 10-15 ft dypt vann med en hjelm på hodet. Det var også skikkelig fascinerende! Her står vi forran haiburet. 

Så til dagens høydepunkt:

Jeg fikk meg kjæreste!!! Har ikke sett noe søtere i hele mitt liv. Synd jeg ikke fikk ta den med hjem til Norge.

Delfinsvømmingen var helt klart det beste med dagen! Gruppen vår fikk tildelt delfinen CJ, så fikk vi klappe og kose med den, se forskjellige triks og til slutt "henge på" på en liten svømmetur. Det var så gøy! Anbefaler alle som besøker Orlando å sette av en dag til Discovery Cove. Området var nydelig, de som jobbet der var kjempehyggelige og der var mye å finne på. Rett og slett en opplevelse for livet! 

Har du svømt med delfiner?

Orlando sentrum

I dag slappet vi av "hjemme" ved bassenget før vi tok en tur inn til selve sentrum i Orlando. Der var det ikke én eneste butikk, noe som var litt skuffende, men vi fant et sted med kjempegod mat og en kjempekoselig park med et vann i midten. Traff til og med et par ekorn mens vi var der! Vi var også innom en sjokoladebutikk med noen superfancy greier, så vi kunne såklart ikke gå derfra uten å kjøpe noe. Etter å ha vært her i Orlando i nesten to døgn, har jeg funnet ut et par ting om stedet:

1. Her er ufattelig varmt! Jeg kan ærlig si at jeg ikke har opplevd noe lignende i noe annet land jeg har vært i. Kan ikke skjønne hvordan de som bor her overlever i langbukse og genser. 

2. Her er helt vanvittig mange fugler! Svaner, ender, falker og maaaange andre som jeg ikke vet navnet på en gang. I parken vi var i dag måtte vi nesten passe oss for å ikke gå på dem. På området vi bor går det også frittgående ender, noe som egentlig er veldig rart, men også litt morsomt. 3. Det er mulig å bo på Walmart. Butikken som ligger nermest her er svær! De har alt! Dagligvarer, klær, sportsutstyr, tver, mobiler, ting til kjøkken og bad, kundetoalett og til og med egen McDonalds midt i butikken. Jeg hadde faktisk ikke blitt overrasket om de har dusj der også. 

Nå må jeg nesten sove. I morgen skal vi til en fornøyelsespark som heter Discovery Cove, og der skal vi blandt annet bade med delfiner. Det blir nok bra! 

Hello America!

Hei alle sammen! Nå har jeg etter noe som føltes som flere uker med reising endelig kommet frem til Orlando! I går var jeg vel våken i over tjue timer, og etter knappe fem timer med søvn måtte vi opp klokka fire for å rekke flyet hit. Det er så deilig å være fremme! Disse to bildene ble tatt gjennom vinduet i bilen fra flyplassen. Har bare vært her noen timer, men har allerede rukket å teste svømmebassenget, pakket ut alle tingene mine og nesten gått meg vill på Walmart. Den butikken er svær! Jeg har ikke fått tatt så mange bilder av området enda, men det kommer nok etterhvert. Og dere, sjekk rommet mitt da:Guuud, jeg elsker det! Rosa prinsesserom (<3)! Rosa og lilla sengesett, fin hvit kommode, blomster på nattbordet og til og med prinsessegardiner. Her skal jeg leve livet som prinsesse i nesten to uker. 

Unnskyld for at blogginnleggene kommer til litt rare tider. Nå sover dere forhåpentligvis godt i sengene deres, mens her har vi ikke spist middag enda. Vi ligger seks timer bak Norge, så da kan dere jo bare rekne dere til hva klokka er her. Nå kjenner jeg lukta av mat, så da må jeg nesten bare løpe! 

Har du noen gang vært i Orlando?

S&APå bildene: Synnøve B. Hersvik og Anna Maria Hjelseth

Sleeping beautiesPå bildene: Synnøve B. Hersvik og Anna Maria Hjelseth.

Heisann! Nå er jeg godt plassert i sofakroken på hytta. Her blir jeg til i morgen, da starter nemlig ferien skikkelig! Vi må stå opp grytidlig for å kjøre til Oslo, så tar vi fly til New York. Der skal vi bare sove en natt, før vi flyr til Orlando tidlig torsdagsmorgen. Jeg gleder meg som en liten unge til å reise! Det skal bli så bra! 

Jump

På bildene: Anna Maria Hjelseth og Synnøve B. Hersvik

Bruker dagen til å pakke, pakke og pakke. I morgen starter ferien for fullt! 

deuxfarger vs svart/hvitt?

Fredag

I går rømte jeg, Caroline og Synnøve fra tåka og dro for å besøke Lene. Det ble en kjempekoselig kveld med søtsaker, latter og jenteprat. Vi gikk til og med tur i skogen og på stranda, barbeint. Det anbefales ikke, for å si det sånn.

Hva gjorde du i går?

MermaidsPå bildene: Anna Maria Hjelseth og Synnøve B. Hersvik

Behind the scenes


Gårsdagens location. En strand og to pene jenter som modeller. Tror det ble mye bra, altså!


Caroline og Eirik fant ut at det gikk fint an å bruke himmelsengen jeg tok med som myggnetting. De var også flinke til å spille musikk og kaste steiner i vannet (...).
Når vi først var på stranda, måtte jeg jo få Synnøve og Anna til å bade litt! Ble noen kule bilder av det, og så vidt jeg vet, er begge friske idag.

Som du ser, hadde vi en liten shoot i går kveld. Det var litt mye mygg, men ellers ganske varmt og koselig. Gleder meg til å komme i gang med redigeringen og vise dere resultatet!

Today's
Vest (DIY), belte og veske fra Bik Bok, genser fra skapet til mamma, shorts fra Thailand, smykke fra H&M, solbriller fra Monki, Converse.

I dag har jeg vært på frisøren og farget etterveksten og tynnet ut håret. Kjempedeilig! Nå skal jeg snart en tur til byen, så er det planlagt å ta litt bilder i kveld. Det gleder jeg meg til! Det begynner å bli en stund siden sist. 

For et år sidenJeg har forandret meg en del det siste året, har jeg ikke?

Black Monday


Skjørt fra H&M, topp fra Gina Tricot, denimjakke fra Only, armebånd og earcuff fra Glitter, solbriller og clutch fra Monki.

 

JuneStarten på juni var hektisk. Jeg stresset med muntlig eksamen, kom opp i engelsk om jordkloden og universet, og greide til slutt å gå hjem med toppkarakter. Jeg hadde stunder der jeg manglet inspirasjon og ting og ta bilder av, og gikk derfor flere ganger ut og tok bilder av plantene utenfor vinduet. Rastløsheten lå over meg i flere uker, og jeg kjedet meg de tidene jeg satt stille. Rett før ferien startet var jeg på en kjempegøy klassetur i Trondheim sammen med en herlig gjeng. Jeg avsluttet ti fantastiske år med grunnskole, og i en kongeblå kjole og hodet høyt hevet tok jeg imot et vitnemål med et karaktersnitt jeg trodde ikke var mulig å få. Da sommerferien startet var jeg klar til å møte verden på ordentlig. Juni var vært en måned med stress, regn og utmattelse, men den har også gitt meg glede, latter, sol og sommerfugler i magen.

Nå gleder jeg meg til å ta fatt på juli. Jeg skal snart ut og reise, og jeg ser frem til å oppleve nye steder og nye mennesker. Her hjemme har jeg også fått kontakt med mennesker som jeg gleder meg til å tilbringe mer tid sammen med og bli bedre kjent med i tiden som kommer. Jeg håper og vet at juli kommer til å bli helt fantastisk. 

Hvordan var din måned?

168 timer

I løpet av de siste sju dagene, har jeg vasket i sju timer. Jeg har tilbragt 47 timer på en fotballbane. Og sovet i 55 timer.

De 59 timene i denne uka som ikke har blitt brukt til de tre tingene over, har jeg slappet av. Jeg har ledd, jeg har klaget, jeg har vært sliten. Sliten, men fornøyd med innsatsen.En ting jeg ikke har gjort de siste sju dagene, er å plukke opp kameraet. Jeg har latt det hvile seg litt på hylla. Men nå, nå har jeg litt bedre tid til ting jeg ikke må, men vil. Det skal bli fint. 

Hva har du gjort den siste uka?