oktober 2012

October

Så var plutselig oktober også over, og høsten er i full gang. For min del har oktober vært en ganske lang måned, med en del skolearbeid og ellers veldig mye å gjøre. Dagene har blitt mørkere, og det er tungt å kjøre buss i en time for å komme meg til og fra skolen. Men jeg har jo såklart fått tid til å gjøre mye gøy også!

Jeg startet oktober på hytta på Bjorli i høstferien sammen med familien, noe som var koselig. Jeg var også på konsert med Creloe, noen kompiser som var råflinke! Jeg har vel egentlig manglet inspirasjon til å ta bilder en god stund nå, men jeg fikk tatt noen bilder av meg selv ute i høstsola og noen av fine Synnøve inne når været ikke var like bra. Etter hvert kom jo også kulda og snøen, og alle begynte å pakke seg inn i store jakker og skjerf. Midt oppi alt dette hadde vi øvingshelg og spilte inn reklamefilm (som forhåpentligvis snart er ferdig) og det ble skikkelig julestemning på ungdomsarenaen. Den siste helga i oktober var herlig! Fredagen var det nok en gang konsert, men denne gangen med det britiske bandet Hundred Streams. Det var utrolig gøy! Lørdagen var det Halloweenfest, dansing og kjempegod stemning. En veldig bra avslutning på måneden!

Nå står november for døra, noe som betyr kortere og mørkere dager, kaldere luft og for oss som bor på sunnmøre; mest sannsynlig enda mer regn. Men da er det ikke lenge til desember og jul, så vi skal nok komme oss gjennom det likevel!

Har du hatt en fin måned?

SjuklingDa jeg sa jeg ønsket forandring og variasjon var en dag på sofaen med feber og vond hals absolutt ikke det jeg mente. Det er så kjedelig å være syk! Jeg er heldigvis bedre enn jeg var i morges, så nå skal jeg ta en dusj og se om jeg kommer meg på øving. Det er tross alt bare en måned igjen til konsert! Flere som er syk?

Evig sirkelJeg er så innmari lei. Lei av rutiner og dager som er helt like. Spise, skole, spise, trene, sove. En evig sirkel. Jeg trenger forandring og variasjon. Kan ikke det skje noe nytt og spennede i livet mitt snart? Bare noe som gir meg litt mer glød og vilje til å stå opp til mørket som møter meg om morgenen?

Hundred StreamsFredagskvelden var jeg på ungdomsarenaen på konsert med Hundred Streams. Herregud, så gøy det var! Det var ikke særlig mange folk der, (og alle som ikke var der burde virkelig angre!!) men likevel fikk de alle til å stå forran scena og danse. Musikken var utrolig bra, og det at tre av fire var fra London og hadde britisk aksent var heller ikke noe minus. De er altså verdt å sjekke ut! 

Hva synes du om bildene?

Den første snøenI år har ikke den første snøen falt stille og rolig slik den burde. De siste dagene har det snødd, haglet, regnet og blåst i alle retninger, samtidig. Det er kaldt, og på bakken er det bare sørpe. Kan ikke snøen legge seg som et hvitt teppe over høsten som nå har blitt brun og grå og trist? Kan ikke den dekke bakken og gjøre alt rent og fredlig? Er det snø hos deg?

++

Noen bilder som har blitt tatt de siste månedene, men som ikke har fått plass på bloggen tidligere. 

Instalately

Noen bilder fra min instagram tatt den siste tiden. Jeg heter euksnoy om noen vil følge meg! Legg gjerne igjen din instagram, så kan jeg sjekke den ut! 

"Whenever I feel blue, I start breathing again"


Genser fra Sisters Point, skjørt fra Bik Bok, bandana fra Glitter + Dr. Martens

Slik kjære lesere, går det når man prøver å redde inn et elendig bilde. Jeje. Nå er jeg faktisk borte og spiller håndballkamp, men den smarte nye funksjonen til blogg.no gjør det mulig for meg å blogge nå likevel. Herlig! Hva synes dere om antrekket?

Starten på en ny dag05:30:
Hun hører lyden i underbevisstheten. Svak gitarklimpring. Ikke behagelig, men ikke ubehagelig heller. Hun vet hva det betyr. Hun må opp. Sola skinner ikke, det er mørkt og kaldt. Utenfor trommer regnet på vindusruta og himmelen er grå. Det er høst. Hun tviholder på de siste minuttene hun kan ligge der før hun må tre ut i det kjølige soverommet. Før hun må komme seg opp og starte dagen. Gitarklimpring igjen. Hun sukker. Slår på lyset og drar dyna motvillig til side. I det hun setter seg opp treffer de bare føttene det kalde gulvet og hun får frysninger oppover ryggen. starter dagen. 

Elisabeth på en mandag

Her har dere en trøtt og sliten Elisabeth i siste skoletime på en mandag med hodepine og lite sminke midt i en øvelse med studioblits. Bildene er tatt av Martine.  Hvordan har du det i dag?

ØvingshelgDenne helga har bestått av sang og dans, femtitallskrøller og kjoler, julekaker og juletre, sminking, moro, slit og latter. Med andre ord har det vært øvingshelg med Uhørt i helga. I dag brukte vi dagen på å pynte oss i femtitallsklær og spille inn reklamefilm for konserten 1. desember. Det var supergøy, men nå er jeg utrolig sliten! Jeg har veldig stor tro på at resultatet blir kjempebra, og jeg gleder meg skikkelig til å se den ferdige filmen! Hadde blitt kjempeglad om dere ville ta en tur innom facebooksida vår her, og gjerne like den også. Hva har du gjort i helga?

Stillhet

Mennesker bråker for mye. De lager for mye lyd. Snakker for høyt. De roper etter hverandre. Roper til hverandre. Gir ikke hverandre fred. Alltid er det noe som er galt, alltid noe som ikke er bra nok. Jeg blir så innmari sliten. Slutt å hakke på alt jeg gjør. Slutt å hakke på alt alle andre gjør. Jeg trenger stillhet. Jeg trenger fred og ro og tid for meg selv. Vær så snill kjære mennesker, gi hverandre litt stillhet. 

A few months back


Bilder fra en fin vårdag i mai.

Nå er jeg sliten. Endelig er det helg og litt mer tid til å slappe av. Så herlig. Har du noen planer for helga?

 

Favoritter fra flickrFire favoritter fra flickr på en onsdagskveld. Alle bildene er linket. 

I miss this

 

  

Jeg savner folkerike gater, subway, høye bygninger, lysene om natta, Central Park, yellow cabs, storbylydene, utsikten fra Rockefeller Centre og Empire State Building, variasjonen på menneskene, luktene, inntrykkene, butikkene, Times Square. Jeg savner New York.
Hva savner du?

...because you make me happy


Kjole fra H&M, vest fra Only, jakke fra Bik Bok + Dr. Martens. 

Svææære bilder, hehehe... Fikk brukt den nye jakka mi i dag, og kan ikke si annet enn at jeg elsker den! Nå har jeg fått på meg joggebuksa og funnet frem skolebøkene. Jeg har to presentasjoner som skal være ferdig til i morgen, og smarte meg har såklart ikke begynt på noen av dem enda. Wish me luck! Hva synes du om antrekket?

When Sunday comes

Så var det søndag igjen. Dette er dagen til å gå i joggebukse og gjøre ingenting selv om man helst skulle gjort mye. Søndag er dagen jeg alltid tenker jeg skal få gjort alt jeg ikke fikk gjort uka som var, men det blir som oftest bare ved tanken. Plutselig er alt annet uhyre interessant og vips, er det kveld og jeg må legge meg fordi jeg skal opp klokka seks dagen etter. De sier jo at det er tanken som teller?

Black/White


På bildene: Synnøve B. Hersvik

Innkjøp


Jakke og skjørt fra Bik Bok, veske fra H&M. 


Genser fra Gina Tricot, vest fra Only.

Superfornøyd etter dagens shoppingrunde! Bortsett fra at jeg nå er fullstendig blakk... Men, men. For en gangs skyld har jeg vært flink og heller brukt litt mer penger på ting jeg faktisk har ønsket meg en stund, i stedet for å kjøpe hundre topper på salg som jeg uansett aldri kommer til å bruke. Dette kommer nok til å bli mye brukt utover høsten!

Noe du likte?

FrostUtenfor stuevinduet er sola på vei opp mellom fjellene. På bakken ligger frosten som et hvitt teppe over det grønne gresset. Det er kaldt i lufta og røykskyer kommer ut gjennom nese og munn når du puster. Det er rart hvordan naturen endres på bare noen uker. Det føles ikke lenge siden vi kunne gå uten jakke og kjenne at sola varmet kroppen. Nå er nok tiden for lette klær og spising av is i høstsola over, og vi må pakke oss inn i skjerf og varme tepper mens vi venter på en ny vår. 

"If we weren't all crazy, we'd just go insane"


På bildet: Synnøve B. Hersvik

Slik blir resultatet når jeg og Synnøve har tilgang til ansiktsmaling, kakestrøssel og en arbeidslampe på en mørk høstkveld. Mer kommer senere! 

How beautifully leaves grow old

Aurora BorealisSe på det vakre nordlyset som danset over himmelen i går kveld! Tror jeg elsker nordlys mer enn noe annet. 

Rent og pent

I dag har jeg brukt flere timer på å rydde og tørke støv på rommet mitt. Jeg har kastet ut en hel haug med ting jeg ikke bruker lenger, og jeg tror faktisk aldri det har vært så ryddig før! Nå skal jeg bare slappe av før jeg skal på trening, så tar jeg meg kanskje en tur til Synnøve i kveld. Det er så herlig med ferie!

Har du også høstferie nå, eller har du begynt på skolen igjen?

Creloe

På fredag før jeg dro til hytta var jeg en tur innom ufo for å høre noen kompiser av meg spille. Bandet heter Creloe, alle er mellom 15 og 16 år og de er kjempeflinke! Du kan godt sjekke dem ut på facebook her. Det jeg egentlig ville frem til, var at jeg prøvde meg på litt "konsert-bilder", noe jeg har gjort veldig lite av før. De fleste bildene ble mørke og ubrukelige, men disse er jeg egentlig ganske fornøyd med. Gøy var det i alle fall! 

Hva synes du om bildene?

Autumn is a second spring when every leaf is a flower

Fredag klokka ett kunne vi vende nesene bort fra skolebøkene og puste lettet ut. Den etterlengtede høstferien var endelig her!

Jeg starter ferien på Bjorli med hyttekos og bållukt. Sola titter frem mellom skyene nå og da, og alt er rødt, gult og egentlig kjempefint. I dag har vi gått en liten tur langs veien og bare sett på naturen. Satte oss ned på café med kakao og den beste gulrotkaken jeg noen gang har smakt. Nå skal vi snart ut og grille, så skal jeg slappe av så godt jeg kan. Ha en fin lørdagskveld! 

Bird