oktober 2014

Påfyll av inspirasjon

I dag har jeg tilbragt dagen hjemme på sofaen. Jeg har ikke vært helt i form denne uka, så i dag måtte jeg bare ta meg en dag hjemme for å komme meg på bena igjen. Jeg hater å være syk! Det er så kjedelig og jeg føler jeg går glipp av mye etter bare en dag borte fra skolen. Men må man, så må man. Noen ganger er det som skal til for å bli frisk å bare ta det helt med ro, så slik ble det i dag.

Jeg har brukt dagen til å sove, samle ny inspirasjon og sett sminkevideoer til halloween på youtube. Og sett et par episoder med Keeping Up With the Kardashians med smågodtposen ved min side. Jeg skal ikke lyve. Tumblr er min ultimate kilde til inspirasjon! Over finner dere en del bilder fra brukeren min som dere forresten kan se nærmere på her. Legg gjerne igjen din tumblr-adresse, så kan jeg kikke innom!

October favorites

Som de som følger bloggen min sikkert har merket, er ikke høsten min favorittårstid. Jeg liker ikke mørket, jeg liker ikke været og jeg liker ikke at jeg må kle på meg ti tusen lag med klær for å ikke fryse. I år har oktober heldigvis rast av gårde, men jeg har likevel rukket å finne meg noen favoritter denne måneden:

October Favorites

Genser fra Cubus - Hva skulle jeg gjort uten denne? Ser vi bort i fra svarte bukser, tror jeg ikke jeg har et eneste plagg i garderoben som har blitt brukt like mye som denne genseren har denne måneden. Den er myk, varm, passe stor og dessuten var den veldig billig.

Personlig almanakk - Denne er virkelig en life-saver. Ikke bare med at den hjelper meg med å huske alt av prøver, innleveringer og vakter på jobb, men også med å holde motivasjonen oppe! Jeg skriver ned planer gjerne flere måneder i forveien slik at jeg alltid kan se frem mot ting jeg gleder meg til, noe som virkelig får meg gjennom de mørke høstmånedene.

Klokke fra Larsson&Jennings - Denne fikk jeg i 18 års-gave av mamma og pappa, og det er nok både den fineste og mest brukte gaven jeg noen gang har fått. Jeg har den på håndleddet nesten hver dag, og den får meg helt klart til å ville utvide klokkesamlingen min!

Blueberry body butter - Kjære BodyShop, hvorfor er denne limited edition???? Denne er nesten helt tom og jeg prøver fortvilet å spare på det lille som er igjen. For en allergiker som meg som klør i nesa bare av å tenke på sterke parfymer er denne en redning. Den lukter helt himmelsk og etterlater huden silkemyk.

Skoletter fra Skopunkten - Elsker disse! Ikke for høye, ikke for lave, bare helt perfekte. Superkomfortable og gir litt høyde og holdning uten at jeg på 171cm på sokkelesten blir monsterhøy.

Neglelakk fra Opi - Det er høst. Det betyr at det er svart eller ingenting. Case closed.

Blondebh fra H&M - Jeg skal aldri kjøpe en bh med spiler igjen! Eller jo, kanskje. Men disse er et veldig fint alternativ, spesielt for oss med nesten-ikke-eksisterende-pupper. Supersøt og supercomfy!

Rosa sløyfe - Ingen oktober uten rosa sløyfe, punktum. Denne har vært festet fint på jobbuniformen min hele måneden, og jeg håper den har fått i hvert fall én kunde til å plukke med seg sin egen sløyfe før de kom til kassa.

Egentlig er vel mange av disse all time favorites, men jeg har vel brukt dem litt ekstra nå i oktober. Andre ting er ganske nye. Hva synes dere forresten om slike typer innlegg? Det er jo ikke noe jeg har brukt å gjøre, men jeg synes det er litt gøy å lese hos andre, så hvorfor ikke. Jeg skal prøve så godt jeg kan å komme med et lignende innlegg i slutten av hver måned! Har du noen favoritter fra oktober?

Stavanger

Stavanger

Stavanger

Stavanger

Stavanger er en veldig fin by. Jeg har vært der bare én gang før som jeg kan huske, men jeg tror ikke jeg så noe særlig av byen den gangen, for jeg kan ikke huske at det var så vakkert der. I helga har jeg nytt denne fine byen med kjæresten min som er der i militæret. Det var utrolig fint å se ham igjen! Det er ganske rart å være så langt borte fra hverandre når man er vant til å se hverandre nesten hver dag, men heldigvis finnes det fly og transportmuligheter som gjør avstanden litt mindre. Og fy, så deilig det var å ha en helg på hotell og bare slappe av og nyte hverandres selskap! Det tror jeg vi trengte begge to.

Don't let anyone ever dull your sparkle

Hvor ofte har du ikke stått i butikken og lurt på hvilken fundation du skal kjøpe eller om du skal velge den ene eller den andre hudkremen? Og hvor ofte har du ikke brukt mye penger på et skjønnhetsprodukt, for så å bomme totalt? Jeg har i alle fall ikke lenger en anelse om hvor mange ganger det har skjedd med meg. Det hadde vært sååå mye lettere, og ikke minst billigere, om vi fikk en sjanse til å teste produktene før vi bruker hundrevis av kroner på dem!

Har dere hørt om GLOSSYBOX? GlossyBox er et abonnoment der du får tilsendt en søt boks med fem skjønnhetsprodukter i slutten av hver måned. Det er luksus det! Da får du muligheten til å oppdage og teste nye produkter uten å måtte kjøpe de i full størrelse. Og det beste av alt: det koster bare 179kr i måneden! Det som er så bra, er at når du starter abonnomentet får du fylle inn din egen skjønnhetsprofil, som gjør at du alltid får produkter tilpasset akkurat deg. HER kan du finne ut mer om konseptet og starte et abonnoment!

Akkurat nå har blogg.no en konkurranse gående der du kan bli ambassadør for GlossyBox. Dette innlegget er et bidrag til den konkurransen. Det hadde vært utrolig gøy å vinne, for jeg synes selv at dette er et veldig smart og gøy konsept! Kryss fingrene for meg! :)

Høstentusiast?

Untitled

Untitled

Hva er det med alle sin iver etter høsten om dagen? Jeg synes høsten er oppskrytt. Det er jo bare mørkt, kaldt, vått og ekkelt. Dersom vi ser bort i fra de fire dagene i oktober når alt er oransje, gult og rødt, da. De fire dagene er helt ok. Og hva med at man kan sitte inne og lese magasiner og se på tvserier med en kopp kakao i hånda? Det gjør vi nordmenn strengt talt resten av året også. Høsten er demotiverende og kjedelig. Alt mister liksom farger og liv, inkludert menneskene.

Forhåpentligvis lyser disse bildene av fine Synnøve opp mandagen deres en smule hvis dere er så uheldig at dere sitter inne med tunge regndråper fallende utenfor vinduet, slik som meg.

Hvordan redde en dårlig hårdag

Høsten er her, noe som bare betyr én ting: Løvemanken på toppen av menneskehodet blir helt umulig å holde styr på. Jeg tipper at jeg ikke er den eneste som våkner opp med babyhår langt ned i panna og floker i bakhodet. Når du videre kler på deg lag på lag med tykke gensere og ull, er det klart at den delen av håret som faktisk så helt ok ut i utgangspunktet ikke skal få slippe billig unna. Poff, manken står til alle kanter av elektrisitet. Hvem av dere elsker fortsatt høsten der og da? Her kommer noen enkle tips for dårlige hårdager som verken krever tid eller penger:

Lag en flette. Eller to. Eller fem om du ønsker. Hvor enkelt er ikke det? Du trenger null stylingredskaper, det tar ca femten sekunder og det kan flettes uansett hvor du er. Har du dårlig tid om morgenen kan en flette derfor lett lages på bussen eller mens du tygger brødskiva. Dessuten ser det dødskult ut! Jeg angrer nesten på at jeg klipte såpass mye av håret mitt for noen uker siden, for nå er det ikke like lett å flette.

Ta på en hatt. Det slår aldri feil! For tiden har jeg helt dilla på hatter i alle slags farger og fasonger. Det skjuler en synlig ettervekst eller en skitten hodebunn lett som bare det, og er i tillegg en stor trend i høst. En hatt er prikken over i'en og hever et antrekk mange hakk! Det er jo ikke akkurat en ulempe, er det vel?

Bare la det være. Se på en rufsete sveis som en del av stylingen. Jeg har faktisk nærmest lagt bort hårbørsten fordi jeg vet at jeg uansett vil ha like mange floker igjen med en gang jeg tar av skjerfet jeg hadde på meg på vei til skolen. Alle har dårlige hårdager en gang i blandt, og noen ganger trenger det ikke å være en negativ ting. Sett det opp i et strikk eller la det henge løst og aksepter at i dag, i dag er bare håret sånn. Hvem vet, kanskje du liker det?

Har du noen flere tips å komme med?

Helg

Untitled

Untitled

I går startet helgen med et brak. Bokstavelig talt. Mobilen som heldige meg får låne av kjæresten, deiset i flisgulvet i gangen med et smell. Resultatet var ikke særlig vakkert. Etter dette ga jeg meg selv prisen som verdens verste menneske. Mer enn det fortjener jeg ikke.

Man kan si at det ble en litt turbulent start på helgen for min del, og det er rart hvordan noe så "ubetydelig" kan ødelegge humøret. Stemningen ble heldigvis bedre utover kvelden da vi overrasket en kompis med bursdagsfeiring. Nå ligger jeg langflat på sofaen og burde vel egentlig begynne å gjøre meg klar til jobb. I dag er det faktisk helt ok å skulle tilbringe kvelden i joggesko og jobbuniform.

Into The Wild


Anja Rubik fotografert av Lachlan Bailey og stylet av Geraldine Saglio for Vouge Paris.

Herrefred, så herlig.

Fra et nedstøvet kamera

Untitled

Untitled

I går var jeg og Synnøve (denne freshe frøkna over her) på luftetur med kameraet. Stakkars greie, nesten helt nedstøvet! (Kameraet altså, ikke Synnøve). Jeg følte meg nesten litt tilbakestående da jeg stod der og liksom skulle gi instrukser. Det er alt for lenge siden sist! I dag var planen å redigere litt, helt til jeg fikk beskjed om at disken på macen var full. Det betyr at jeg på ut til pappa en tur for å tjuvlåne en ekstern en før jeg kan redigere videre. Her har dere i alle fall en liten smakebit, så skal jeg prøve å få sett litt mer på de andre bildene i løpet av helga. Hva synes du?

Repost

Untitled

...og plutselig hadde det gått fem uker siden sist bloggen ble oppdatert. Opsi.