USA 2012

I miss this

 

  

Jeg savner folkerike gater, subway, høye bygninger, lysene om natta, Central Park, yellow cabs, storbylydene, utsikten fra Rockefeller Centre og Empire State Building, variasjonen på menneskene, luktene, inntrykkene, butikkene, Times Square. Jeg savner New York.
Hva savner du?

Central Park

Da vi var i New York tilbragte vi torsdagsettermiddag og fredagsformiddag i Central Park. Tenk å kunne spasere rundt der hver dag, da! Der var mennesker over alt, men likevel var det ganske fredlig og stille i forhold til resten av byen. Mye og se og en haug med ekorn! Jeg har aldri sett så mange ekorn på så nært hold i hele mitt liv.  

New York by nightI går kveld stod jeg en og en halv time i kø for å komme opp i Empire State Building. Jeg synes det var verdt det! 

The Big AppleÅhh, jeg liker New York, jeg! Vi kom frem i går, og da tok vi Subwayen til Times Square og gikk litt rundt der. Det er utrolig mange mennesker her! I dag var vi først på en båttur for å se på frihetsgudinnen og Manhattan fra "utsiden". Veldig fint! Deretter kjørte vi rundt med en "hop on, hop off"-buss og "hoppet av" blandt annet i Soho og Chinatown. Vi spiste lunsj på en kjempekoselig café i Soho og så på folkelivet. Helt til slutt i dag dro vi til toppen av Rockefeller. Det var helt fantastisk! Du kunne se så og si hele byen derfra! Det er utrolig varmt her, og siden vi har gått i hele dag, er jeg kjempesliten. Så nå skal jeg straks gå og legge meg. Gleder meg til å se mer i morgen! 

Disney World

I går gikk turen til Disney World. Vi dro til Magic Kingdom, som er parken der du finner figurer som Mikke Mus, Peter Pan og alle prinsessene. Dagen bestod av parader, mye gåing, kø og varme. Det var utrolig varmt i går! I tillegg var der veldig mange folk, så noen ganger føltes det nesten som man ble kvelt av folkemengden og den brennende sola. Jeg var helt sykt solbrent i ansiktet, så det gjorde ikke saken noe særlig bedre. Husk solkrem folkens!! Det er ikke noe gøy å våkne opp med opphovnede øyelokk og lepper og blemmer i kinnene! Selve parken var veldig fin, selv om jeg trodde at slottet var mye større, hehe. Noen som har vært der?

Innkjøp fra Premium Outlets


Shorts og treningstrøye fra Nike. 


Sneakers fra Converse, joggesko fra Nike.


Topper fra Pacsun.


Bukser fra Pacsun.

Litt fra mandag og litt fra onsdag. I dag kjørte vi en times tid ut til kysten og tilbragte dagen på stranda. Jeg liker vanligvis å være på stranda, men i dag var ikke helt min dag. Kom hjem full av salt og sand og veldig solbrent. Jeg både ser ut som og føler meg som en hummer. Det er vondt å sitte, vondt å stå, vondt å ha på seg klær, ja, egentlig bare vondt. Forhåpentligvis har rødfargen blitt brun og gyllen til vi drar til New York på mandag! 

Noe du likte?

Huset

Jeg har fått spørsmål om jeg kan legge ut bilder av huset og hvordan vi bor her nede, og selvfølgelig kan jeg det! Ble ikke så mange bilder av innsiden, men det får bare være. 

Vi bor i et innesperret område som heter Terra Verde Resort i Kissimmee, litt utenfor Orlando. Gaten heter Delray Beach. Huset vi har leid har seks soverom, fem bad, stue, kjøkken, spisestue og vaskerom. Det er stort, og her er god plass til to familier (ti personer) slik som vi er nå. Her er også eget basseng, grill, og tv på så og si alle rom. Luksus med andre ord! Med en gang du kommer inn på området er der et såkalt "klubbhus" som er et fellesområde med blandt annet treningsrom, bar, basketballbane og et større basseng som alle som bor her er fri til å bruke. Jeg aner ikke hvor stort området er, men tenkte kanskje å ta meg en joggetur i kveld for å finne det ut. 

Dette er selve fasaden av huset. Flinke meg oppdaget ikke at garasjeporten stod åpen da jeg tok bildet, men det er i allefall ganske så fint! 

Spisestua og stua. Det som er litt kult da, er at når du går opp i andre etasje er det "hull" ned til første etasje. Du ser altså rett ned i stua. 

Rommet mitt har jeg jo vist tidligere, men legger ut bildet på nytt for dere som ikke har sett det. Jeg liker det fortsatt, selv om senga knirker og her er kjempeskummelt å sove alene når det er mørkt. Bassenget blir brukt så og si hele tiden mens vi er hjemme på huset. Har skjedd flere ganger at jeg har våknet kjempetidlig fordi de minste er ute og bader og roper, haha!

Håper dere ble litt klokere på hvordan jeg har det her nede nå. Anbefaler alle som reiser hit å bo på et sted som dette, det er veldig fint og fredlig. Her er klokka bare halv tre, så nå må jeg ut igjen og nyte sola! 

Universal Studios

Nok en dag i fornøyelsespark og jeg klager i allefall ikke! Har hatt en kjempefin dag på Universal Studios Orlando.

Jeg fikk kjøre berg- og dalbaner til jeg nesten stupte. Alle jeg prøvde var helt rå! Sååå glad for at jeg ikke er redd for eller blir dårlig av slike ting.

Så begynte det å regne. Skikkelig. Da det endelig stoppet var jeg helt gjennomvåt og de nye skoene mine var gjort om til svømmebasseng. Da var det godt å tømme vann ut av skoene og vri sokkene. (Nei, jeg er ikke så brun som på bildet, uheldigvis (sadface)).Besøkte Harry Potter. Fikk ikke dratt innom Hogwarts, men fikk tatt en syk berg- og dalbane der istedet, så da gikk det fint.Også denne dagen avsluttet med fyrverkeri. Som sagt, herlig dag! I morgen (i dag) blir det "hjemme-dag", så da skal jeg prøve å få tatt litt bilder av området og huset, samt få litt brunfarge. Sengetid, god natt!

Har du vært på Universal Studios?

Innkjøp fra Florida Mall


Kjole og blazer fra H&M.


Kjoler fra Forever 21.


Skjørt og topp fra Forever 21. 

Noe du likte?

Show night

Spekkhuggershow og lys/vann/fyrverkerishow. Kvelden ble brukt til en kjapp tur til Sea World. Tidligere var vi på Florida Mall og shoppet. Endelig fikk jeg svidd av litt penger, hehe! Det er superbillig her, så spørs hvordan det går med kofferten når jeg skal hjem... Vil dere forresten se innkjøp etterhvert, eller skal jeg lage en video med alt når jeg kommer hjem?

Discovery Cove

I dag har jeg hatt en fantastisk dag! Vi var i en fornøyelsespark som heter Discovery Cove, der bare et visst antall personer slipper inn hver dag. Du må altså bestille på forhånd. Det var så mye kult å se der! Vi fikk tildelt våtdrakt eller vest, snorkel og dykkermaske da vi kom, og all mat og snacks var inkludert i prisen. En stor del av dagen ble brukt til snorkling i et stort "basseng" fullt av fisker i alle slags farger og fassonger. Det var så stilig! Okda, skal ikke lyve; det var litt skummelt også. 


En av de større fiskene som var der. Jeg tuller ikke når jeg sier at de var like store som meg! 
Fikk også tatt turen ned på 10-15 ft dypt vann med en hjelm på hodet. Det var også skikkelig fascinerende! Her står vi forran haiburet. 

Så til dagens høydepunkt:

Jeg fikk meg kjæreste!!! Har ikke sett noe søtere i hele mitt liv. Synd jeg ikke fikk ta den med hjem til Norge.

Delfinsvømmingen var helt klart det beste med dagen! Gruppen vår fikk tildelt delfinen CJ, så fikk vi klappe og kose med den, se forskjellige triks og til slutt "henge på" på en liten svømmetur. Det var så gøy! Anbefaler alle som besøker Orlando å sette av en dag til Discovery Cove. Området var nydelig, de som jobbet der var kjempehyggelige og der var mye å finne på. Rett og slett en opplevelse for livet! 

Har du svømt med delfiner?

Orlando sentrum

I dag slappet vi av "hjemme" ved bassenget før vi tok en tur inn til selve sentrum i Orlando. Der var det ikke én eneste butikk, noe som var litt skuffende, men vi fant et sted med kjempegod mat og en kjempekoselig park med et vann i midten. Traff til og med et par ekorn mens vi var der! Vi var også innom en sjokoladebutikk med noen superfancy greier, så vi kunne såklart ikke gå derfra uten å kjøpe noe. Etter å ha vært her i Orlando i nesten to døgn, har jeg funnet ut et par ting om stedet:

1. Her er ufattelig varmt! Jeg kan ærlig si at jeg ikke har opplevd noe lignende i noe annet land jeg har vært i. Kan ikke skjønne hvordan de som bor her overlever i langbukse og genser. 

2. Her er helt vanvittig mange fugler! Svaner, ender, falker og maaaange andre som jeg ikke vet navnet på en gang. I parken vi var i dag måtte vi nesten passe oss for å ikke gå på dem. På området vi bor går det også frittgående ender, noe som egentlig er veldig rart, men også litt morsomt. 3. Det er mulig å bo på Walmart. Butikken som ligger nermest her er svær! De har alt! Dagligvarer, klær, sportsutstyr, tver, mobiler, ting til kjøkken og bad, kundetoalett og til og med egen McDonalds midt i butikken. Jeg hadde faktisk ikke blitt overrasket om de har dusj der også. 

Nå må jeg nesten sove. I morgen skal vi til en fornøyelsespark som heter Discovery Cove, og der skal vi blandt annet bade med delfiner. Det blir nok bra! 

Hello America!

Hei alle sammen! Nå har jeg etter noe som føltes som flere uker med reising endelig kommet frem til Orlando! I går var jeg vel våken i over tjue timer, og etter knappe fem timer med søvn måtte vi opp klokka fire for å rekke flyet hit. Det er så deilig å være fremme! Disse to bildene ble tatt gjennom vinduet i bilen fra flyplassen. Har bare vært her noen timer, men har allerede rukket å teste svømmebassenget, pakket ut alle tingene mine og nesten gått meg vill på Walmart. Den butikken er svær! Jeg har ikke fått tatt så mange bilder av området enda, men det kommer nok etterhvert. Og dere, sjekk rommet mitt da:Guuud, jeg elsker det! Rosa prinsesserom (<3)! Rosa og lilla sengesett, fin hvit kommode, blomster på nattbordet og til og med prinsessegardiner. Her skal jeg leve livet som prinsesse i nesten to uker. 

Unnskyld for at blogginnleggene kommer til litt rare tider. Nå sover dere forhåpentligvis godt i sengene deres, mens her har vi ikke spist middag enda. Vi ligger seks timer bak Norge, så da kan dere jo bare rekne dere til hva klokka er her. Nå kjenner jeg lukta av mat, så da må jeg nesten bare løpe! 

Har du noen gang vært i Orlando?